Buislasersnijden

Heeft u buizen nodig voor een constructie en wilt u deze kostenefficiënter laten bewerken? Door het buislasersnijden uit te besteden aan Profilelaser heeft u altijd de beste aansluiting. Profilelaser werkt altijd met hoge kwaliteitseisen die gedurende het gehele proces worden gecontroleerd. Heeft u snel profielen op maat nodig? Wij kunnen waar nodig ook korte levertijden hanteren.

Korte levertijden

We staan voor onze afgesproken levertijden en kunnen heel snel leveren als het moet

Werken met hoge kwaliteitseisen

Gedurende het proces wordt de kwaliteit continu gecontroleerd

3D tekening is niet noodzakelijk

Wij kunnen werken met elk type bestandsformaat van schets tot 3d-files

Ons specialisme

Buislasersnijden met zeer hoge nauwkeurigheid

Met de komst van lasertechniek zijn er meer vormgevingsmogelijkheden voor uw constructie ontstaan. Buizen of profielen worden in elke industrie toegepast, als frame, constructie of als eindproduct. Deze buizen worden in veel gevallen mooier, sneller en kostenefficiënter bewerkt door middel van buislasersnijden. Buizen lasersnijden is een eenvoudige manier om profielen op maat te snijden, zonder zelf te moeten zagen of boren. Bij Profilelaser automatiseren we dit proces volledig en hierdoor kunnen we ook 3D buislasersnijden zeer nauwkeurig uitvoeren.

Buislasersnijden is de kerncompetentie van Profilelaser. Het gehele proces binnen Profilelaser is dan ook gestroomlijnd en volledig ingericht op profiel- en buislasersnijden. Door middel van lasersnijden bewerken we metalen koker-, buis-, hoek- en U-profielen voor uiteenlopende toepassingen. Buiten de ‘standaard’ profielen als koker, buis, hoek –en U-profiel hebben wij ook de mogelijkheid om andere profielsoorten (zoals bijvoorbeeld een jansen profiel) te snijden. Wij kunnen voor u de meest complexe contouren lasersnijden.

Voor een goed resultaat is het belangrijk rekening te houden met de aanleverspecificaties en ontwerpaspecten. Profilelaser kijkt graag mee met uw ontwerp als het gaat om buislasersnijden zodat de bewerking goed en efficiënt kan verlopen. Hiermee borgen we de kwaliteit zodat het resultaat aan de gestelde eisen kan voldoen. Wij zijn flexibel inzetbaar voor verschillende projecten binnen buislasersnijden.

De techniek

De methoden van buis lasersnijden

Buizen laten lasersnijden kan op verschillende manieren. Voor zowel grote series, kleine series en prototypen is buizen snijden een kostenefficiënt alternatief. Bij de projectontwikkeling kunnen we al in een vroeg stadium met u meedenken. Afhankelijk van het eindproduct wordt samen bekeken welke methode voor het lasersnijden van buizen het meest geschikt is. Neem contact op met onze experts om te kijken welke methode het meest geschikt is voor uw project.

2,5D-lasersnijden

Bij 2,5D buislaseren wordt een haakse snede gemaakt van 90°. Alle snedes worden haaks gemaakt op het buisoppervlakte, waarbij de buis of koker draait onder de lasersnijkop. De laser blijft hierbij dezelfde materiaaldikte snijden.

3D-lasersnijden

Bij 3D buislasersnijden kan de lasersnijkop kantelen tot een hoek van 45°. Hierdoor is het ook mogelijk schuin op de wanddikte te snijden. Daarmee ontstaan perfecte afschuiningen voor verbindingsmogelijkheden op hoeken en uitsparingen of verzonken gaten.

XY-snijden

Bij XY buislasersnijden volgt de lasersnijkop de contour van het gat. De buis roteert niet, maar de lasersnijkop beweegt langs de X- en Y-as van de buis. Hierdoor ontstaat een loodrechte snede op het horizontale vlak. Dit wordt ook wel cilindrisch snijden genoemd (gelijk aan een boorgat) en is een zeer nauwkeurige methode van buislaseren in een ronde buis.

Standaard met maatwerk

Bij Profilelaser werken we standaard met maatwerk. Zo kunnen onze ervaren engineers al aan de slag met een door u aangeleverde geschetste tekening met daarop de maatvoering. Wij kunnen in eigen beheer een 3D-tekening realiseren op basis van een schets met uw specificaties. Uiteraard denken wij continu mee over uw bewerking, ook in de ontwerpfase voor het buis snijden.

Wij kunnen zeer snel leveren

Snel kunnen leveren is in vele sectoren van groot belang. Doordat onze processen geoptimaliseerd en gestroomlijnd zijn, kunnen wij onze afgesproken levertijden nakomen en als het moet zelfs vaak nog sneller leveren. De hoge productiesnelheid betekent bovendien een grote reducering van uw totale productiekosten.

Makkelijk & snel contact opnemen

Direct een offerte aanvragen

Vraag snel en eenvoudig een offerte aan via ons offerteformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Upload uw tekening(en) of ontwerp(en)

Gebruik van gas bij lasersnijden

Buizen met gas lasersnijden op hoge snelheid

Buizen snijden door middel van een laser is een eenvoudige manier om buizen op maat te snijden, zonder zelf te boren of te zagen. Hierbij wordt als toegevoegd gas voor het uitblazen gebruik gemaakt van zuurstof of stikstof. Voor koper en koolstofhoudende staalsoorten is dit meestal zuurstof. Zuurstof maakt het mogelijk om op een hoge snelheid een buis te lasersnijden.

Als alternatief kan gekozen worden voor stikstof als snijgas. Buislasersnijden met stikstof heeft als voordeel ten opzichte van zuurstof dat er geen oxidehuid achter blijft op de snijranden. Wanneer producten gepoedercoat worden zonder een specifieke voorbehandeling, is het dus beter om stikstof te gebruiken. Snijden met stikstof is echter gebonden aan een maximale wanddikte. Er kan minder dik materiaal mee gesneden worden.

Stikstof wordt onder meer toegepast bij lasersnijden van aluminium, lasersnijden van rvs en lasersnijden van messing.

Technische achtergrond

De veelzijdige werking van de lasersnijmachine

Als u uw opdracht heeft verstuurd gaat ons machinepark voor u aan het werk. De buislasersnijmachines bij Profilelaser bestaan uit een buismanipulator gekoppeld aan een lasersnij-inrichting. De manipulator is ontworpen om een buis of koker snel onder de laserkop te bewegen om zo de gewenste snijcontouren in het materiaal te verkrijgen.

De lasersnijkop is het basispunt van de buislasersnijmachine. Deze heeft de mogelijkheid om verticaal en horizontaal te bewegen, loodrecht op de lengte-as van de buis. Om met die bewegingen alle gewenste snijcontouren te maken wordt de buis in de lengte heen en weer bewogen. Ook moet deze kunnen roteren. Al deze bewegingen zorgen gezamenlijk voor de benodigde contouren.

Voor het 3D lasersnijden van een buis hebben we ook machines die voorzien zijn van een 3D-snijkop, waarmee afschuiningen (tot max 45º) op de wanddikte gemaakt kunnen worden.

 

  • Kostenbesparing door efficiënt materiaalgebruik
  • Geen ruimteverlies in uw productiehal
  • Sneller en nauwkeuriger werken
  • 3D buislasersnijden is mogelijk
Lasertypes

Met deze lasertypes kunt u buizen laten lasersnijden

Bij het buislaseren maken we gebruik van twee lasertypes, namelijk de CO2-laser en de Fiberlaser. Bij de CO2-lasersnijder wordt de laserstraal via spiegels naar het werkstuk geleid. Bij de Fiberlaser wordt geen gebruik gemaakt van spiegels, maar wordt de straal direct naar de snijknop geleid door een glasvezelkabel. Het rendement van een Fiberlaser is vele malen hoger en deze is minder gevoelig voor reflectie, waardoor bijvoorbeeld ook koper lasersnijden en messing lasersnijden mogelijk is.

U ontwerpt zelf het product, kiest de materiaalsoort en kunt eventueel een 3D tekening als ontwerp aanleveren. Aansluitend maken onze specialisten voor u een prachtig eindproduct.

Buislasersnijden uitbesteden aan Profilelaser

Profilelaser is expert op het gebied van buislaseren. Buislasersnijden zorgt ervoor dat buizen snel en met een zeer hoge nauwkeurigheid kunnen worden bewerkt. Wanneer u het buislaseren uitbesteed aan Profilelaser, kunt u zelfs enorm veel tijd en kosten besparen. Ons geautomatiseerde productieproces is een garantie van korte levertijden én de hoogste kwaliteit. Bij Profilelaser is uw project in goede handen.

ffsfasfsfsfasfafasfasfsfsf

ffsfasfsfsfasfafasfasfsfsf

Scroll naar boven